Nogall

NOGALL ÜRÜN BİLGİSİ

ÜRÜN ADI:

NOGALL

 

ÜRÜN GRUBU:

BİOPESTİSİT

Mikrobiyal Bakterisit

 

ETKİLİ MADDE:

Agrobacterium radiobacter satrain K 1026: %0,03

 

FORMÜLASYON:

Torf içine sarılmış ıslanabilir toz formunda, saf bakteri kültürü

 

AMBALAJ ÇEŞİDİ:

  1. 100 g
  2. 250 g

 

ÖZELLİKLERİ:

  1. Meyve ağaçlarında kök kanserine tek çözüm.
  2. Koruyucu amaçla dikim öncesi kullanılır.
  3. Dikim sonrası kesinlikle kullanılmaz.
  4. Tohum, çöğür ve fidanlarda uygulanabilir.

 

ETKİ ŞEKLİ:

Patojen bakteri: Agrobacterium tumefaciens

 

Rekabet:

Kök bölgesinde kısa bir sürede kolonize olur, kök bölgesindeki karbonhidrat, aminoasit, oksijen ve diğer bileşikler için toprak patojenleri ile rekabete girerek yaşama koşullarını kısıtlarlar.

Antibiyosis: Agrocin 84, agrocin 434, ALS84 gibi antibiyotikleri salgılayarak kök kanserine sebep olan patojen bakterinin doğrudan ölümüne sebep olur.

 

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU:

250 gramlık paket 12 L su, 100 gramlık paket 4,8 L su ile karıştırılarak bir solüsyon hazırlanır.

  1. NOGALL çıplak köke uygulanmalıdır.
  2. İhtiyaç miktarı kadar uygulama yapılmalıdır.
  3. Kullanılacak suyun herhangi bir kimyasal (Klor dahil) kalıntı içermemelidir. Mümkün ise soğuk, içme suyu kalitesinde olması gerekmektedir.
  4. Karışımın hazırlanacağı kabın daha önce başka bir karışım için kullanılmamış, temiz olması istenir.
  5. NOGALL 250 gramlık paketin tamamı 2 L su içine boşaltılır, iyice karıştırıldıktan sonra 12 L’ ye tamamlanır, karıştırılır. Homojen bir uygulama için karışım belli aralıklarla karıştırılmalıdır.
  6. Fidan ve çöğür uygulamaları: Fidan kök bölgesindeki kesik, ezik kısımlar budanmalı (tıraşlama), temizlenmeli, üzerindeki toprak çamur iyice yıkanmalıdır.
  7. Bu işlemlerden sonra fidan ve çöğür uygulaması aynı şekilde yapılır.
  8. Fidan/çöğürlerin; kök ve kök boğazları (toprak içinde kalacak tüm kısımlar) solüsyona temas ettiğinden, ıslandığından emin olunmalıdır.
  9. Fidan/çöğürler karışım içersinde 2 dakika bekletilmeli ve ardından hemen dikimi yapılmalıdır.
  10. Tohum uygulamaları: Hazırlanan bakteri solüsyonu içine tohumlar daldırılır, 2 dakika bekletilir, hemen ekimi yapılır.

 

KULLANIM SIKLIĞI:

Sadece ekim veya dikimden önce olmak üzere tek bir sefer kullanılır.

 

KULLANIM ALANI:

  1. Taş çekirdekli meyveler (şeftali, kiraz, vişne )
  2. Sert kabuklu meyveler (ceviz, badem)
  3. Yumuşak çekirdekli (elma, armut )

 

KARIŞABİLİRLİK:

Herhangi bir bakterisit ile karıştırılamaz.

Kullanılmasında sakıncası olmayan fungusitler:

Benomyl, Iprodione, Metalaxyl, Mthyl thiophanate, Propamocarb, Triadimefon

Nogall ile kesinlikle kullanılmaması gerekli preparetlar:

Captan, Klorlu su, Dazomet, Dichlofluanid, Dodine (Melprex), Guazatine (Panoctine), TMTD, Truban, Zineb (Curit), Streptomy cin (Agristrep), Mancozeb ( Dithane)

 

NOT:

  1. NOGALL ruhsatlı olduğu bitkiler: ŞEFTALİ VE KİRAZ
  2. Fidan alımı yapılırken NOGALL kullanılmış olanlar tercih edilmelidir.
  3. Bağlarda karşılaşılan kök kanserine Agrobacterium vitis sebep olmaktadır.
  4. Bağlarda NOGALL ÖNERİLMEZ.
  5. NOGALL paketi tek kullanımlıktır, bölünmez ve sonra kullanım için saklanamaz.
  6. NOGALL solüsyonu serin ve güneş görmeyen ortamda 24 saat bekletilebilir.
  7. Tüplü fidanlarda uygulama, fidan sayısına göre dibe dökme yöntemiyle olabilmektedir.

 

DEPOLAMA KOŞULLARI:

Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz, yüksek sıcak ve doğrudan güneş ışığından koruyunuz (4⁰C-40⁰C). İmal tarihinden itibaren oda koşullarında 6 ay, +4 ⁰C de 1 yıl süre ile kullanılmalıdır.

NoGALL Kullanıcı görüşleri ve referanslar

YUKARI