ÜRÜN ADI:
NOGALL
ÜRÜN GRUBU:
BİOPESTİSİT
Mikrobiyal Bakterisit
ETKİLİ MADDE:
Agrobacterium radiobacter satrain K 1026: %0,03
FORMÜLASYON:
Torf içine sarılmış ıslanabilir toz formunda, saf bakteri kültürü
AMBALAJ ÇEŞİDİ:
- 100 g
- 250 g
ÖZELLİKLERİ:
- Meyve ağaçlarında kök kanserine tek çözüm.
- Koruyucu amaçla dikim öncesi kullanılır.
- Dikim sonrası kesinlikle kullanılmaz.
- Tohum, çöğür ve fidanlarda uygulanabilir.
ETKİ ŞEKLİ:
Patojen bakteri: Agrobacterium tumefaciens
Rekabet:
Kök bölgesinde kısa bir sürede kolonize olur, kök bölgesindeki karbonhidrat, aminoasit, oksijen ve diğer bileşikler için toprak patojenleri ile rekabete girerek yaşama koşullarını kısıtlarlar.
Antibiyosis: Agrocin 84, agrocin 434, ALS84 gibi antibiyotikleri salgılayarak kök kanserine sebep olan patojen bakterinin doğrudan ölümüne sebep olur.
KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU:
250 gramlık paket 12 L su, 100 gramlık paket 4,8 L su ile karıştırılarak bir solüsyon hazırlanır.
- NOGALL çıplak köke uygulanmalıdır.
- İhtiyaç miktarı kadar uygulama yapılmalıdır.
- Kullanılacak suyun herhangi bir kimyasal (Klor dahil) kalıntı içermemelidir. Mümkün ise soğuk, içme suyu kalitesinde olması gerekmektedir.
- Karışımın hazırlanacağı kabın daha önce başka bir karışım için kullanılmamış, temiz olması istenir.
- NOGALL 250 gramlık paketin tamamı 2 L su içine boşaltılır, iyice karıştırıldıktan sonra 12 L’ ye tamamlanır, karıştırılır. Homojen bir uygulama için karışım belli aralıklarla karıştırılmalıdır.
- Fidan ve çöğür uygulamaları: Fidan kök bölgesindeki kesik, ezik kısımlar budanmalı (tıraşlama), temizlenmeli, üzerindeki toprak çamur iyice yıkanmalıdır.
- Bu işlemlerden sonra fidan ve çöğür uygulaması aynı şekilde yapılır.
- Fidan/çöğürlerin; kök ve kök boğazları (toprak içinde kalacak tüm kısımlar) solüsyona temas ettiğinden, ıslandığından emin olunmalıdır.
- Fidan/çöğürler karışım içersinde 2 dakika bekletilmeli ve ardından hemen dikimi yapılmalıdır.
- Tohum uygulamaları: Hazırlanan bakteri solüsyonu içine tohumlar daldırılır, 2 dakika bekletilir, hemen ekimi yapılır.
KULLANIM SIKLIĞI:
Sadece ekim veya dikimden önce olmak üzere tek bir sefer kullanılır.
KULLANIM ALANI:
- Taş çekirdekli meyveler (şeftali, kiraz, vişne )
- Sert kabuklu meyveler (ceviz, badem)
- Yumuşak çekirdekli (elma, armut )
KARIŞABİLİRLİK:
Herhangi bir bakterisit ile karıştırılamaz.
Kullanılmasında sakıncası olmayan fungusitler:
Benomyl, Iprodione, Metalaxyl, Mthyl thiophanate, Propamocarb, Triadimefon
Nogall ile kesinlikle kullanılmaması gerekli preparetlar:
Captan, Klorlu su, Dazomet, Dichlofluanid, Dodine (Melprex), Guazatine (Panoctine), TMTD, Truban, Zineb (Curit), Streptomy cin (Agristrep), Mancozeb ( Dithane)
NOT:
- NOGALL ruhsatlı olduğu bitkiler: ŞEFTALİ VE KİRAZ
- Fidan alımı yapılırken NOGALL kullanılmış olanlar tercih edilmelidir.
- Bağlarda karşılaşılan kök kanserine Agrobacterium vitis sebep olmaktadır.
- Bağlarda NOGALL ÖNERİLMEZ.
- NOGALL paketi tek kullanımlıktır, bölünmez ve sonra kullanım için saklanamaz.
- NOGALL solüsyonu serin ve güneş görmeyen ortamda 24 saat bekletilebilir.
- Tüplü fidanlarda uygulama, fidan sayısına göre dibe dökme yöntemiyle olabilmektedir.
DEPOLAMA KOŞULLARI:
Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz, yüksek sıcak ve doğrudan güneş ışığından koruyunuz (4⁰C-40⁰C). İmal tarihinden itibaren oda koşullarında 6 ay, +4 ⁰C de 1 yıl süre ile kullanılmalıdır.