Yüksek oranda organik madde, organik karbon, organik asit ve aminoasitler ile bitkilerin gelişim döneminde sağlıklı ve güçlü gelişmesini sağlar. Stres durumlarını ortadan kaldırır.
Topraktaki mikrobiyal canlılığı uyararak yetiştiricilik için en uygun koşulları teşvik eder. Enzim sentezini ve aktivasyonunu destekler. Yaprak uygulamalarında da ürünlerin taşıyıcısı konumundadır. Uygulama sonrası çabuk ve uzun süreli etki sağlar. Tüm dönemlerdeki stres koşullarına (olumsuz iklim ve toprak faktörleri) karşı bitkilerin dayanaklılığını arttırır.
Gübrenin kullanma dozu bitkinin ve toprağın yapısına göre değişmektedir. Genel olarak 100 lt suya aşağıdaki miktarlar karıştırılarak ilk dikimde ve çiçeklenme döneminde topraktan ve yapraktan uygulanır.
Bitkiler
Sebzeler
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kavun, Karpuz, Kabak vb.
Yapraktan :200-250 cc/100 lt su
Topraktan :350-500 cc/da
Meyveler
Elma, Erik, Armut, Kiraz, Vişne, Kayısı, Badem, Fındık, Ceviz, Şeftali, Antep Fıstığı
Yapraktan :250-300 cc/100 lt su
Topraktan :350-500 cc/da
Kesme Çiçek
Yapraktan :200-250 cc/100 lt su
Topraktan:350-500 cc/da
Bağ, Zeytin
Yapraktan :250-300 cc /100 lt su
Topraktan:350-500 cc/da
Endüstri Bitkileri (Buğday, Arpa, Mısır)
Yapraktan :250-300 cc/100 lt su
Topraktan :350-500 cc/da
Organik Madde :%45
Organik Karbon :%17
Organik Azot :%2
Çözünür K2O :%1
Serbest Amino asit :%7
Ph aralığı 3-5