Bitkisel menşeli amino asit içeren sıvı organik gübre. Toprağın su tutma kapasitesini arttırır ve besin elementlerinin bitki tarafından emilmesine yardımcı olur.
Tarım yapılan topraklarda organik maddenin %3 -%5 arasında olması gerekir ancak yapılan analizlerde bu oran %1'in altına kadar düşmekte. Bu durum, toprağın su tutma kapasitesini azaltmakta ve atılan kimyasal gübrelerin bitkiye faydasında azalmalara neden olmaktadır.
Organik madde toprağın deposudur. Azot organik maddeye tutunur. Organik madde toprakta parçalanırken çıkan karbonmonoksit gazı toprakta biriken fosforun bitkiler tarafından alınır duruma gelmesine neden olur ve bundan dolayı organik maddenin toprak için önemi çok büyüktür.
Sebzeler (Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kavun, Karpuz, Kabak vb.) ;yapraktan 200-250 cc/100 lt su topraktan 500-750 cc/ da
Meyveler (Elma, Armut, Kiraz, Vişne, Kayısı, Erik, Badem, Fındık, Ceviz, Şeftali, Antep Fıstığı ); 250-300 cc/100 lt su topraktan 500-750 cc/ da
Kesme Çiçek ; yapraktan 200-250 cc/100 lt su topraktan 500-750 cc/da
Bağ, zeytin ; 250-300 cc/da topraktan 500-750 cc/da
Endüstri bitkileri (Buğday, arpa, mısır); yapraktan 250-300 cc/da topraktan 500-750 cc/da
Organik Madde :%50
Organik Karbon :%19
Organik Azot :%4
Serbest aminoasitler :%2
pH aralığı :3-5