DISPER Bloom GS, mahsullerde çiçek ve gelişim sürecini iyileştirmeye yönelik bitkisel kökenli bir biyoaktivatördür.
DISPER Bloom GS'nin temel işlevi, çiçeğin açılmasını, polenin çimlenmesini iyileştirmek, olası dökülmelerden kaçınmak ve meyvelerin sertleşmesini ve kalınlaşmasını sağlamak için çiçeklenme sürecini desteklemektir.
DISPER Bloom GS, her biri bir fonksiyona sahip 5 farklı molekül grubundan oluştuğu için kompozisyonunda tamamen eksiksiz bir üründür:
ÇİÇEK: Çiçek dökümü, çiçeğin gelişimi durduğunda üretilen enzimler kuruma ve arkadan düşüş izler. Meyvenin oluşumu kesintiye uğrar.
İklim: Mahsul için sıcaklık, aydınlatma, bağıl nem veya rüzgar gibi faktörlere göre elverişsiz koşullar.
Spesifik: Türlerin veya ürün çeşitliliğinin duyarlılığı.
Kültür yönetimi:
Disper Bloo GS nin genel olarak uygulama zamanı Çiçeklenme öncesi ve çiçeklenme başlangıcıdır.
Örtü altı sebzelerde (Domates, Salatalık, Patlıcan ) 100-150 gr /100 lt
Açık alan sebzelerde 100-150 gr /100 lt
Seralarda 100-150 gr /100 lt
Kesme çiçekçilikte 100-150 gr /100 lt
Y.çekirdekli meyvelerde 100-150 gr/100 lt
S.çekirdekli meyvelerde 100-150 gr/100 lt
Narenciye 100-150 gr/100 lt
Endüstri bitkilerinde, tahıllarda, yeşil alanlarda 30-50 gr /da
Topraktan Uygulama Dozu :200 gr/da üretim süresince 1-2 uygulama
Bölgesel koşullara bağlı olarak toprak uygulamalarında tüm belirtilen dozajlar %30 oranında arttırılabilir. Yapraktan yapılacak uygulamalarda akşamüstü güneşin olmadığı saatler veya bulutlu günler tercih edilmelidir.
Organik Madde :%35
Alginik Asit :%2,5
EC (ds/m ) :21,3
Ph :6,3-8,3