Sıvı formülasyondaki mikrobiyal yaprak gübresi VITORMONE PLUS, doğaya hiçbir zarar vermez ve bitki üzerinde kalıntı bırakmaz. Bu sebeple organik tarımda da kullanıma uygundur.
Vitormone Plus bünyesinde dormant formda bulunan Azotobacter bakterilerini içermektedir. Yararlı bakter bitkide vejetatif gelişmeyi arttırır, çiçek ve meyve tutumunu arttırarak verimi arttırır. Yaprak yüzeyinde faydalı-zararlı mikroorganizma dengesini olumlu yönde etkiler.
İnsanlara, hayvanlara ve bitkilere zararı olmayan ve organik tarımda da kullanılabilen tamamen doğal, ekolojik dengeyi bozmayan ve kalıntı problemi olmayan bir üründür.
Vitormone PLUS , bünyesinde dormant formda bulunan Azotobacter bakterilerini içermektedir. Uygulamaların ardından, dormant durumdaki bakteriler yaprak üzerinde aktif hale geçerler.
Yaprak bünyesinde mevcut halde bulunan karbonu kullanarak atmosferdeki havanın azotunu, bitkinin kullanabileceği forma dönüştürür ve bitkinin yapraktan beslenmesine olanak sağlar.
Bitkiler için faydalı olan bitki büyüme düzenleyicileri (giberellik asit, sitokinin, oksin, IAA ), vitaminleri (B,C ve E grubu) ve antifungal metabolitleri doğal olarak salgılayarak bitkinin büyüme ve gelişme dengesini sağlar.
Azotobacterler yaprak üzerini kaplayarak ve salgıladıkları antibiyotikler sayesinde diğer zararlı patojenlerin zarar vermesini kısmen engeller.
Vitormone Plus pH 5.5-9.5 aralığında çalışır.
Vejetatif gelişme dönemi = 100 mL/100L
Çiçek tutumu dönemi = 100 mL/100L
Meyve tutumu dönemi = 100 mL/100L
Dikimden sonra başlayarak vegetatif gelişme boyunca, çiçeklenme ve ilk meyve tutumu dönemlerinde uygulama yapılmalıdır.
Çok geniş kullanım alanına sahiptir.
Bağ, şeftali, kayısı, domates (serada ve açıkta), kiraz, elma, narenciye, nar, hıyar, zeytin, buğday, çilek, kavun/karpuz, biber, marul, ıspanak, patlıcan, pamuk, çeltik, patates, enginar, çim vb.
Yüksek bakır içerikli gübre ve ilaçlar hariç tüm (insektisitler ve fungusitler dahil) kimyasallar ile karışabilir.